Sporten kan een sleur zijn, vooral als je het alleen doet. Mannen zitten vaak in een sleur met hun trainingsroutine en hebben wat extra motivatie nodig om het weer leuk te maken.

Hier zijn enkele tips om je te helpen het meeste uit je trainingen te halen en ze plezierig te houden.

Wissel je trainingen af

Een manier om meer uit je trainingen te halen is door af te wisselen wat je doet. Blijf niet telkens bij dezelfde oefeningen als je naar de sportschool gaat. Probeer elke sessie een ander soort training te doen, zoals de ene dag gewichtheffen en dan een andere dag hardlopen of zwemmen. Het is ook belangrijk om de oefeningen binnen dezelfde soort training te mengen. Als je bijvoorbeeld gewichten tilt, doe dan niet steeds dezelfde set oefeningen; varieer in plaats daarvan welke spieren je aanpakt en hoeveel gewicht je tilt. Dit zal helpen om het interessant te houden en je lichaam een goede uitdaging te geven.

Zoek een trainingsmaatje

Samen met iemand anders trainen kan een enorm verschil maken in hoe leuk je trainingen zijn. Het hebben van een partner die je kan motiveren en je verantwoordelijk houdt voor het op tijd komen is geweldig om gemotiveerd te raken en jezelf harder te pushen tijdens je trainingen. Zelfs als je niemand in de buurt hebt die met je wil trainen, zijn er nu genoeg online mogelijkheden om maatjes te vinden die dezelfde doelen en interesses hebben als jij – zoek gewoon naar fitnessgerelateerde forums of sociale media groepen in jouw stad of dorp!

Maak het sociaal

Sporten met vrienden kan veel leuker zijn dan alleen! Met iemand erbij hoef je niet af te tellen tot het voorbij is – er is iemand om mee te praten en je kunt elkaar zelfs aanmoedigen als het moeilijk wordt. En met een of twee vrienden om u heen die dezelfde fitnessdoelstellingen hebben als u, wordt het gemakkelijker om u aan uw plannen te houden en uw doelen sneller te bereiken. Wie weet, in plaats van de sportschool te vrezen, kijk je er al snel naar uit om samen met je vrienden fit en gezond te worden!

Stel doelen en houd je vooruitgang bij

Doelen stellen is een belangrijk onderdeel van elk succesvol fitnessprogramma – en het bijhouden van die doelen kan helpen om het ook tussen de mijlpalen door interessant te houden! Gebruik een app als FitBit of Strava om je vooruitgang (of het gebrek daaraan) in de loop van de tijd te loggen, zodat je kunt zien hoe ver je bent gekomen sinds je met je trainingsprogramma bent begonnen – en waar nog ruimte voor verbetering is! Deze gegevens kunnen ook helpen om wat broodnodige motivatie te geven als je energieniveau halverwege de training begint af te nemen, zodat je niet opgeeft voordat je tastbare resultaten ziet van al die uren die je in de sportschool hebt doorgebracht.

Conclusie

Je trainingsroutine leuker maken hoeft niet moeilijk te zijn – het enige wat nodig is, is een beetje creativiteit! Afwisselen wat voor soort oefeningen je doet, een trainingsmaatje nemen (persoonlijk of online), en haalbare doelen stellen zijn allemaal goede manieren om dingen fris te houden en jezelf toch te pushen naar betere gezondheids- en fitnessresultaten! Met deze tips in gedachten hopen we dat je volgende sportschool sessie iets zal zijn waar je naar uitkijkt in plaats van dat je het vreest!

Bedankt voor het lezen!