Is koffie je favoriete drankje? Daar sluiten we ons helemaal bij aan! Als je het vaak drinkt, is het natuurlijk wel zo handig om koffie zo goedkoop mogelijk te drinken. Dat is goed mogelijk. In dit artikel delen we onze tips.

Drink koffie binnenshuis

Veel mensen halen regelmatig een koffie to go. Lekker makkelijk. Natuurlijk zit daar een kern van waarheid in, maar de kosten lopen al gauw op. Probeer dit daarom te beperken en maak je koffie liever gewoon thuis. Als je er wat liefde en aandacht in stopt, smaakt dat bakje nét zo lekker. Reis je naar je werk? Je kunt het in een thermosfles gieten en gewoon meenemen. Het is in een handomdraai gepiept! Nu is het enkel nog even zaak om hier een gewoonte van te maken.

Goedkope koffie kopen

Je kunt goedkope koffie kopen, om extra kosten te besparen. Drink je bijvoorbeeld graag Nespresso? De originele cups zijn vaak vrij prijzig. Gebruik liever Nespresso compatible cups, die net zo lekker smaken. En dat is maar een enkel voorbeeld! Voor alle koffiesoorten zijn er voordelige opties te vinden. Daarom is het een aanrader om hierop over te stappen.

Filterkoffie drinken

Wat is de goedkoopste vorm van koffie? Filterkoffie! Je kunt hierop overstappen, of dit in ieder geval een deel van de tijd drinken, mocht je je espresso’s niet willen missen. Een kopje filterkoffie kost gemiddeld €0,03 tot €0,08 per kopje. Dat is natuurlijk echt weinig! Filterkoffie is ook nog eens handig als je graag meerdere kopjes koffie achter elkaar drinkt, want je kunt meteen een grote pot zetten en de koffie warm houden. Ideaal ook als er visite over de vloer is, of als je een groot gezin met meerdere koffiedrinkers hebt. Zo gek is het dus nog niet, dat ‘ouderwetse’ kopje filterkoffie.

Oploskoffie drinken

Wist je al dat oploskoffie ook relatief goedkoop is, met zo’n €0,04 tot €0,11 per kopje? Hier kun je dus ook prima voor kiezen. Je kunt er zelfs nog extra mee besparen, omdat je er geen koffiemachine voor nodig hebt. Je gooit er gewoon heet water bij, en de koffie is in no time klaar! Eenvoudig werkt het dus ook nog eens.

Verse koffiebonen gebruiken

Drink je niet zoveel koffie en raakt gemalen koffie na verloop van tijd te oud in jouw huishouden? Dan kun je maar beter kiezen voor verse koffiebonen in plaats van gemalen koffie. Als je de verpakking goed afsluit, blijft deze koffie namelijk een stuk langer goed. Daarnaast zijn veel mensen van mening dat koffie beter smaakt als je koffiebonen gebruikt, omdat de smaak verser is en meer aroma’s bevat.

Let op kortingen

De laatste tip die we je willen meegeven: let op kortingen. Koffie is vrij lang houdbaar, wat maakt dat je bij een goede afprijzing meerdere pakjes kunt inslaan. Of ga juist voor voordeelverpakkingen, waar je sowieso al mee bespaart. Zeker als je favoriete koffiesoort korting heeft, is dit natuurlijk het uitgelezen moment om toe te slaan!